Nyd godt af det møreste kødkvæg fra vores nye leverandør Freygaard, som leverer produkter i top kvalitet til vores slagtermester. Kvægopdrættet foregår i naturskønne Finland, hvor brug af hormoner og andre vækstfremmende midler er totalt forbudt. Kvægene bliver slagtet i Finland og forarbejdet hos JN Meat.

“Freygaard er en serie af udsøgte nordiske kvalitetsfødevarer, hvor der i kødsegmentet indgår oksekød med fokus på spisekvalitet af overordentlig høj standard”.

ET UNIKT NATURLIGT VALG

Finland, som er kendt for at være landet med de 1000 søer, har i virkeligheden 187.188 søer, som er flere end noget andet land i verden i forhold til landets størrelse. I sommerperioden har kvæget derfor mulighed for at græsse i naturskønne grønne marker ved en eller flere af de tusindvis af søer.

For at opnå optimal spisekvalitet består kunsten i at producere det oksekød, der både har smag og mørhed på samme tid. Freygaard serien er netop et produkt, der har begge dele grundet følgende kriterier:

  • Kvægets alder ved slagtning (jo yngre, jo mindre bindevæv og jo større mørhed)

  • Foderet (græsfodret kvæg har mere smag end kornfodret kvæg)

  • PH-værdien (lav PH-værdi, som ikke-stressede dyr har, giver bedre kød)

  • Marmoreringsgrad

  • Slagteprocessen, herunder skånsom nedkøling af slagtekroppene, hvilket øger mørhedsgraden